Custom Pages
Portfolio
[social_icons type="normal_social" icon="fa-twitter" use_custom_size="yes" size="fa-lg" custom_size="17" link="http://twitter.com" target="_blank"] [social_icons type="normal_social" icon="fa-facebook" use_custom_size="yes" size="fa-lg" custom_size="17" link="http://www.facebook.com" target="_blank"] [social_icons type="normal_social" icon="fa-google-plus" use_custom_size="yes" size="fa-lg" custom_size="17" link="https://plus.google.com" target="_blank"] [social_icons type="normal_social" icon="fa-instagram" use_custom_size="yes" size="fa-lg" custom_size="17" link="http://instagram.com" target="_blank"] [social_icons type="normal_social" icon="fa-tumblr" use_custom_size="yes" size="fa-lg" custom_size="17" link="https://www.tumblr.com" target="_blank"]

Intoleranca na hrano, zgaga, prepustno črevesje, težave s kožo…spoznaj moje rešitve… klikni na video

Vse bolezni se pričnejo v črevesju

Prepustnost črevesja:

Težko prebavljivi proteini prolamini kot je gluten , kazein in še nekateri, ki se jih učimo izločiti v mojih spletnih delavnicah, lahko povzročijo nastanek zonulina, ki regulira stike med celicami stene črevesja in tako povzroči prepustno črevesje: kar pomeni, da cela neprebavljena hrana prehaja v velikih kosih v kri, kjer jo telo prepozna kot tujek, ter tako aktivira imunski sistem.

 

Slika prepustnega črevesja: Kaže razmaknjene tesne stike ( tight junctions), skozi katere prehajajo tako alergeni, kot bakterije in virusi, ki povzročijo nastanek notranjih vnetij ( Inflammatory cytokines)

Več predavanje o nastanku avtoimunskih bolezni v povezavi s prepustnim črevesjem klikni >>>>

[button size=”large” target=”_self” hover_type=”default” font_style=”normal” font_weight=”500″ text_align=”center” text=”DRESURA ČREVESJA >>>” color=”#ffffff” hover_color=”#ededed” background_color=”#f49897″ link=”https://razbremenite_in_regenerirajte_svoje_crevesje.gr8.com/” border_color=”#f49897″ button_id=”vtrgovino”]
Zgaga in GERB:

Vračanje želodčne vsebine v požiralnik, občutimo kot pekočo bolečino v žlički ali zgago.

 

Želodec izloča želodčno kislino, ki sodeluje pri prebavi in absorpciji hrane. Zaradi različnih vzrokov je lahko motena tvorba in količina izločene kisline.

 

Pravo povečanje kisline občutimo kot pekoče bolečine v predelu želodca.

 

Najpogostejši simptomi zgage so žgoč občutek za prsnico, ki se širi proti grlu, ter kisel ali grenek okus v zadnjem delu žrela. Refluks se pojavi kot posledica ohlapnosti mišice, ki povezuje požiralnik in želodec. To ni vedno povezano s preveč kisline ampak so vzroki drugje.

 

Več o tem na spletnem predavanju: klikni >>>

 

Kako preverimo ali imamo preveč kisline:

Anemije, pomankanje železa, pomanjkanje absorpcije hranil niso vedno povezane samo s pomanjkanjem vitaminov in mineralov v hrani, ampak je lahko motena absorpcija v našem prebavnem sistemu.

 

Disbioza, napihnjenost, vetrovi – vse to je povezano z motenim delovanjem našega prebavnega sistema. Disbioza ali neravnovesje, črevesnih bakterij vpliva na presnovo hranil, stanje imunskega sistema, lahko povzroči prepustnost črevesja, povečanje teže, razrast neželenih bakterij, premalo zdravih koristnih bakterij, ter celo vpliva na naše hormonsko stanje in stanje ščitnice.

 

Več o bakterijah in hormonskem ravnovesju in hujšanju >>>

Intoleranca na hrano, je lahko vzrok različnih zdravstvenih problemov, hrana, ki jo naše telo ne tolerira, posledično pomeni stres za telo, dvigne se kortizol, s tem pa povezane težave tako imunskega sistema, spanja, hormonov in ščitnice, ker kortizol vpliva na vse to.

 

Koža, je odraz našega zdravega ali nezdravega črevesja, zaradi pomanjkljive absorpcije hranil, alergij, intolerance na hrano, prepustnosti črevesja se lahko razvijejo različni problemi na naši koži.

Več Blog>>>

 

Vse opisane težave vam pomagam rešiti v okviru individualnega spletnega programa na daljavo

ONLINE DELAVNICA DRESURA ČREVESJA IN IMUNSKE TOLERANCE , kjer se naučite sistematično poskrbeti za svoje črevesje in težave povezane s tem, ter imate mojo podporo tekom trajanja delavnice, kjer pogledam tudi vaše krvne teste, teste intolerance na hrano in vodim vaše stanje, ter prilagajam prehrano na vaš specifičen primer.

[button size=”large” target=”_self” hover_type=”default” font_style=”normal” font_weight=”500″ text_align=”center” text=”Več o delavnici” color=”#ffffff” hover_color=”#ededed” background_color=”#f49897″ link=”http://razbremenite_in_regenerirajte_svoje_crevesje.gr8.com/” border_color=”#f49897″ button_id=”gumbnasredino”]

Občutljivost  na gluten, ni alergija na hrano, je imunska reakcija telesa.

 

Občutljivost na gluten ni bolezen, je genetsko stanje.

 

Avtoimunske bolezni so lahko manifestacije občutljivosti na gluten.

 

Celiakija je avtoimunska bolezen, ena od manifestacij občutljivosti na gluten.

 

Razlika med alergijo, občutljivostjo in intoleranco:

 

Alergije na hrano se diagnosticirajo, ko se imunski sistem osebe odzove, po zaužitju določene hrane.Odziv vključuje protitelesa IgE, ki spodbujajo sproščanje določenih kemikalij, vključno s histaminom, ki povzročajo fizične simptome. Poleg simptomov, ki so običajno povezani z alergijskim odzivom – kot so otekanje jezika in grla, težko dihanje in kožni izpuščaji, lahko alergije na hrano povzročijo tudi prebavne simptome kot so bruhanje, driska in krči v trebuhu.

 

Občutljivost ( Sensitivity) je reakcija na snov, katera povzroči pretirane stranske učinke v primerjavi z običajni neželeni učinek, ki jih povzroča to snov.Vključuje tip 3 in 4 hipersensibilnostno reakcijo imunskega sistema IgG, IgM, T-celice. Test občutljivosti na hrano.

 

 

Preobčutljivost/intoleranca  na hrano se razlikuje od alergije, saj ni odziva imunskega sistema na problematično hrano. Problem je na ravni prebavnega sistema – nezmožnost prebavnega sistema ( pomanjkanje encimov), da razgradi to hrano povzroča neprijetne simptome prebavil. V nasprotju z alergijo na hrano lahko oseba z intoleranco na hrano običajno lahko uživa majhne količine določenega živila brez simptomov. Pogosta je laktozna, fruktozna intoleranca.

 

.
[vc_btn title=”ONLINE DELAVNICA DRESURA ČREVESJA ” color=”violet” link=”url:http%3A%2F%2Fsimonegodina.com%2Fizdelek%2Fregeneracija_prepustnega_crevesja%2F|||”]