Ko zdravnik nima posluha za vaše hormone, sem tu Hormone Coach

Ko zdravnik nima posluha za vaše hormone, sem tu Hormone Coach

Ženske se pogosto srečujemo s težavami kot so,( tudi večina ki se obračate name )

Težave o katerih pišete, velikokrat  zdravnik ne more zdraviti, ker niso še bolezni ( zavedati se morate, da vam zdravnik lahko pomaga večinoma pri boleznih, ki so mu poznane in za njih obstajajo zdravila.

Simptomi kot so : razdraženost, občutek strahu, ( lahko vam predpišejo antidepresive), migrene, glavoboli ( imate tablete proti bolečinam a to ni delovanje na vzrok), zadrževanje vode , napihnjenost, utrujenost, brezvoljnost, navali vročine, prekomerno potenje, nespečnost, megla v glavi, pozabljivost, pa še bi jih lahko naštela

To so vse disfunkcije, ki so lahko povezane s hormoni, niso pa bolezni.

Lahko pa imamo že resne ginekološke težave: endometrioza, močne boleče krvavitve, miomi, ciste, moten ciklus, menopavza, za katere nam medicina ponuja dodajanje estrogenov ali pa nam ženske reproduktivne organe operativno odstranijo, kar spet ni dolgoročno, ker nismo delovali na vzroke teh težav.

Seveda je začasno koristno uporabljati zdravila, tudi operacije imajo svoj namen, poleg pa delamo celostne spremembe in delujemo na vzroke težav.

Kot strokovnjakinja za hormone vas vodim skozi ta proces delovanja na vzroke, ne glede na vaše začetno stanje. Vedno lahko dosežete rezultate in optimalna izboljšanja počutja in kvalitete življenja.

Velikokrat vidim, da ste ženske razočarane, ker vam zdravnik ne pogleda hormone, naredi hormonsko sliko. Zakaj, saj nima posameznih hormonov za dodajanje, tu vam pomagajo lahko bioidentični hormoni ( progesteronske kreme, ki jih kupite same), ki pa so spet dodajanje hormonov. Hormoni niso vitamini, da jih dodajamo. Vsako dodajanje je poseg v funkcije telesa. To je spet začasno lahko zelo koristno, na dolgi rok, pa pride do rezistence in se telo navadi, tudi ščitničnih hormonov ( eno leto delujejo potem pa imamo težave). V kolikor imamo moteno presnovo estrogenov, je vsako dodajanje lahko problem, ker se napačno metabolizira. So pa primeri, ko je nujno dodajanje, pri močnih krvavitvah ipd, zraven pa delamo na vzrokih, kasneje lahko opustimo dodajanje kontracepcije.

Tudi probleme s kožo ( akne) lahko redimo brez hormonskih pripravkov, le da je potrebno delo na sebi, sprememba prehrane, življenjskega sloga.

Moj edinstveni sistem celostnega uravnavanja hormonov pa upošteva vzroke za nastanek hormonskega neravnovesja:

  1. Ki so v večini neustrezna tudi »zdrava » hrana in življenjski slog, ki je pogosto skregan z dnevnim in mesečnim bioritmom naših hormonov,
  2. Lahko pa imamo že določene druge disfunkcije telesa, ki so že posledica preobremenjenih hormonov in telesa, kar se lahko vidi na krvni sliki, ki je meni velikokrat bolj koristna kot hormonska,
  3. V manjši meri so težave genetske, genomsk , epigenomske, a tu spet lahko veliko naredimo, da našemu telesu prirejamo okolje, da se geni ne bodo napačno sprožali ( pri modulu2 ženski hormoni Video seminarja, se poučite tudi o genetiki in se jo naučite obvladovati)

Kadar zdravnik ne more pomagati oziroma tudi kadar predpiše določena zdravila, lahko vedno vzporedno delate še sami in prevzamete nadzor nad svojim hormonskim in zdravstvenim stanjem.

To celostno delo na sebi, na hormonih in razbremenitvi ščitnice pa bomo delale v sklopu mojega spletnega programa z vodenjem:

Prehrana: ne samo »zdrava hrana« na splošno ampak prehrana usklajena z dnevnim ritmom hormonov, mesečnim ritmom hormonov, prehrana pri moteni absorpciji hranil ( osteopenija, osteoporoza, slabokrvnost), da se znebimo te želje po hrani, želje po sladkem, želje po slanem, želje po napačni hrani, kako si na hitro pripraviti nekaj, kako si organizirati prehranjevanje, da ne pademo nazaj na napačne vzorce. Enostavno trajno pridobiti nove prehranjevalne navade koristne za naše hormone, ki ne bodo hranile cist in miomov.

Časovni razpored prehranjevanja: tukaj vidim preveč napak, ni vse za vse, ni vseeno kako se tega lotimo, vsaka ima svoj življenjski ritem, službo, obveznosti, kako to uskladiti, da je enostavno in da nimamo občutka da smo prikrajšanj, kako telo navaditi na porabo maščob ne na želje po sladkem.

Enostavne dolgoročne tehnike hujšanja povezane s hormoni in vzdrževanje stanja brez diet, prilagojeno na vaše stanje.

Pasti modernih diet: obdelamo pasti vseh sodobnih diet in zakaj na vas mogoče ne delujejo na prijateljici pa delujejo. Vsaka je unikat zase. Krvna slika lahko pokaže saboterje vašega hujšanja.

Kako si spremljamo markerje, ki nam pokažejo neke disfunkcije na naši krvni sliki, diferencialni sliki, urinski sliki, slini, hormonski sliki, kaj povzroča naše simptome, kje zavore in blokade  hujšanja,  slabega počutja, kje delati na katerih področjih našega telesa, za celostni rezultat.

Samo testiranje hormonov pred pričetkom programa ni potrebno, ker delamo celostno. Mogoče po potrebi za določena stanja svetujem kasneje v trajanju programa, če je potrebno, predvsem za tiste, ki se borite z neplodnostjo. DUTCH test pa za tiste, ki imate problem z rakom dojk, resnejše ginekološke težave, da vidimo kako se obnaša naš estrogen.

Dovolj je že krvna slika, ki vam jo naredi zdravnik v sklopu sistematičnega pregleda. Zelo so koristni jetrni encimi.

Vsaka udeleženka dobi individualno razlago svojega stanja in usmeritve, strategijo kako se lotiti svojega problema in priti do svojega cilja.

Uravnavanje stresa : epidemija na tem področju, premalo se zavedamo, kaj je vse stres za telo, naučile se bomo to obvladati in pravilno funkcionirati v najtežjih trenutkih ( tudi najhujše kot so  bolezni, skrb za družinske člane, skrb za otroke, posebne potrebe, smrti bližnjih – situacije, ki nam jemljejo energijo in zdravje) stres ni samo čustven, okolje, toksini, intolerančna hrana, moderna »zdrava« hrana.

Estrogenska dominanca: spet vrsta epidemije, ki vlada med ženskami, ki je kriva za miome, ciste, boleče , močne krvavitve, endometrioze, ginekološke težave, rake, raka dojk. Naučiti se moramo pravilnega preusmerjanja našega estrogena, si povišati in razbremeniti progesteron, veliko lahko naredimo za to in se izognemo tudi odstranitvi svojih ženskih organov in bolečinam v trebuhu.

Razbremenitev ščitnice: naše ščitnice so preobremenjene, razbremenile jih bomo brez zdravil, razbremenile vpliva ostalih hormonov, razbremenile vpliva napačne hrane, jih pravilno nahranile, da bodo zmogle svoje delo. Dodajanje zdravila v obliki natrijevega levotiroksinata ni edina rešitev, delovale bomo na vzroke ter pravilno podprle svojo ščitnico na dolgi rok, brez zdravil ali z minimalnimi dozami, ki bodo bolj učinkovite.

 

Vse to v naslednjih 6 mesecih +  dodatni mesec še do konca leta

V vodenem spletnem programu ABC hormonov in ščitnice

V letošnjem letu je to zadnji moj program po tej ceni, ki je dolgoročna  investicija v vaše zdravje. Izkoristite to možnost do 22. avgusta 2018 in se prijavite v program že danes

Za vseh 6 mesecev skupaj je investicija v vaše žensko zdravje sedaj

1 x 248,00 EUR ali

2 x 124,00 eur ali pa

 

Prijava: pošljite opis stanja in način plačila ( koliko obrokov ) na email: narocila@simonegodina.com

Lahko pa me pred prijavo tudi pokličete na 040291165

(  16.-19.00) za kratek razgovor o vaših problemih.

Prijave  v voden spletni program do 22.8. 2018,

 

 

V kolikor pa ti je investicija še prevelika pa bi vseeno hotela nekaj narediti zase, se lahko odločiš samo za Spletni program brez vodenja po kotizaciji 89,90 eur ali pa se lotiš osnovnega koncepta mojega prehranjevanja s pomočjo spletne e-knjige Moja super prehrana za 69,00 eur.

 

Jeseni 20. oktobra štartam nov celostni voden 6 mesečni celostni transformacijski program ( Lahkotna estrogenka z razbremenjeno ščitnico in prerojenim črevesjem), katerega mesečna investicija bo 134,00 eurov. ( oz. skupaj  za vseh 6 mesecev 683,40 eur)

Pohitite in izkoristite edinstveno enkratno promocijsko možnost že danes.

Lahko pa se pridružite tudi jeseni, če danes še niste pripravljene na celostno delo po korakih.

Ukrotimo svoje hormone in ne dopustimo da oni obvladujejo nas in nam grenijo življenje in kradejo energijo.

Vse je v naših ženskih rokah!

Vaša mentorica, predavateljica, trenerka, opora in rama za tolažbo, Google za vsa vprašanja o hormonih in ščitnici,

 

Simone Godina